22 Nisan 2017 Cumartesi

Unutulanlar Dışında Yeni Bir Şey Yok


Emekli tümgeneral sayın Osman Pamukoğlunun bizlere 1994-1995 yılları arasındaki terörle mücadeleyi anlattığı kitabı hakkında düşüncelerim:

Doğuya hiç gitmeyip, oraya dair malumatı Televizyondan ibaret veyahut yaşı dolayısıyla o günleri hiç görmemiş insanlarımızın dikkatle okuması elzem olan kitap zira ülkemizin yıllardır pkk terörüne karşı verdiği savaşı, mücadeleyi doğrudan yaşayanların gözünden en dobra haliyle sunar bizlere. Yapılan tüm yanlışlara rağmen Türkiyenin asla yenilmeyeceğini ve asla boyun eğmeyeceğini anlarsınız bu kitabı bitirdiğinizde. 
Sonra aklınıza bir soru takılıverir hemen.Tüm bu zorluklara niçin katlanır insan? derdi nedir de dondurucu kışın ortasında, 3000 metrenin üzerindeki dağlara terörist avlamaya gider? 
Sebebi 298. sayfada anlatılır kanımca:
'' ejder-kış bitmişti.
harekatın ilk günü hakurk'a yaklaşırken iki şehit vermiştik. harekat boyunca 134 pkklı ölü ele geçirildi. hakurkta bulunan her 10 silahtan biri, her 1000 mermiden biri, her 100 mayından biri sadece bir kişiyi öldürse bu, binlerce insanın ölmesi demekti.'' Mücadelenin asıl amacı insanların ölmemesiydi.
Tüm aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder